Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Bioznanosti

interdisciplinarni doktorski študijski program

Svet potrebuje znanost. Znanost potrebuje ženske.

Partnerja slovenskega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« - L'ORÉAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO tudi letos razpisujeta nacionalni program »Za ženske v znanosti« 2019, v okviru katerega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov.

Program je namenjen mladim raziskovalkam v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki bodo zagovarjale svojo tezo predvidoma v letu 2019. Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji. Kandidatke ob zaprtju prijav ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Razpis je odprt od 1. oktobra do 2. novembra 2018.

Obrazec za prijavo in razpisni pogoji so objavljeni na:

  • spletna stran Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, med Aktualnimi javnimi razpisi

Dodatne informacije o programu: Barbara Urbanija, tel: +386 (0)1 478 4799 ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Partnerstvo L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« sicer deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 34 slovenskih štipendistk.

Mlade raziskovalke ste vabljene k prijavi!